Pakwa - en galen groda i rullstol

Alla inlägg under juni 2012

Av Rebecka - 21 juni 2012 18:36

Att städa terrarium tar längre tid än vad man tror.

Idag fick jag hjälp med att storstäda det största av terrarierna, där Korallfingergrodorna bor. Allt bottenmaterial skulle bytas ut och växter, stenar & annan inredning skulle sköljas rent vilket resulterade i en sysselsättning på fem timmar. Två av Korallerna satt fint kvar på glasrutan. De sov och verkade mindre bekymrade över vad som hände runt omkring. Den tredje vaknade till och fick därför hålla till i en plastlåda under städningens gång.

    


/Pakwa/


Av Rebecka - 14 juni 2012 18:11

Nu är trion komplett hos Storögda trädgrodorna. Det senaste tillskottet heter Alve.

 


/Pakwa/

Av Rebecka - 13 juni 2012 17:56

R.I.P Hof

Det var inte alls länge som du fick bo hos mig. Nu bor du i himmelen istället. Jag hoppas att det är ett bättre ställe för dig.

/Pakwa/

Av Rebecka - 13 juni 2012 17:52

Igår kväll blev jag glad över att få se Enalv ligga halvt synlig under jorden. Idag har han övergett jorden helt.  

   

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 13 juni 2012 17:17

Morgonen började med sång, bakelser och blommor. Min favoritgroda smakar alltid lika gott.

 

 Senare fick jag testa på hur det är att fira sin födelsedag i skolans värld. Jag har sedan jag började första klass inte gått i skolan en enda gång på min födelsedag men idag slapp jag inte undan. Jobbet är igång så länge skolan är igång. Att bli kallad till ett personalmöte som man aldrig varit närvarande på tidigare var en intressant upplevelse. Mötet gällde min födelsedag. Lärare, assistenter och annan personal befann sig på plats för att överraska mig. Sång, presenter och en glad Rebecka blev resultatet.

   

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 12 juni 2012 19:33

Då min Pilgiftsgroda numera är ensam från att ha levt i en trio känns det väldigt tomt i terrariet. Milo, min Skumbogroda, bor tillsammans med honom men det är långt ifrån samma sak då Milo är nattaktiv, trädlevande och framför allt av en annan art. Jag funderade här om dagen och kom fram till att göra ett försök att hitta ett nytt hem till honom och jag vet nu en person som är intresserad. I utbyte får jag en Klockgroda i kön hane och utöver det 150 kronor. 

Jag har aldrig lämnat ifrån mig någon av mina grodor förut. Jag har haft de hos mig tills de av en eller annan anledning gått bort. Det känns inte helt rätt och det tar emot en aning. Men det är nog så här det får bli. Troligtvis kommer han att trivas väldigt bra i sitt nya hem, ett regnskogsterrarium tillsammans med andra Pilgiftsgrodor. Gör jag rätt val?

 

 

/Pakwa/


Av Rebecka - 12 juni 2012 19:06

Igår satt Enalv där, mitt på marken, och tittade. Väl kamouflerad med inredningen syntes han knappt. Det var roligt att få se honom framme för första gången sedan han kom hit. Kanske att han kommer fram även ikväll?

 

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 11 juni 2012 18:19

En växt kan göra mycket. Tomatgrodorna bryr sig nog inte om sin nya inredning speciellt mycket men det blev mycket roligare att titta på akvariet med lite grönt i.

 

 

/Pakwa/

Ovido - Quiz & Flashcards