Pakwa - en galen groda i rullstol

Alla inlägg under juni 2012

Av Rebecka - 24 juni 2012 14:41

Pernilla kom med ett önskemål om att jag skulle skriva ner vilka som ingår i mitt grodkollektiv. Här kommer en lista på vilka som finns hemma hos mig just nu. Kollektivet förändras dock med tiden så det gäller att hänga med!


Sammakko, Kikker - Orientalisk Klockgroda (Bombina Orientalis)

Aston, Eldon, Nelson - Korallfingergroda (Litoria caerulea)

Enok, Enalv - Storögd trädgroda (Leptopelis Vermiculatus)

Pyret - Vassgroda (Hyperolius sp)

Hermelin - Pilgiftsgroda (Dendrobates azureus)

Agaton, Dexter - Tomatgroda (Dyscophus antongilli)

Milo - Asiatisk skumbogroda (Polypedates leucomystax)

Falcon, Humle - Humlepadda (Melanophryniscus stelzneri)

Lovis - Amerikansk lövgroda (Hyla cinerea)


/Pakwa/


Av Rebecka - 22 juni 2012 15:23

Imorgon flyttar du hit och blir sambo med Falcon.

 


/Pakwa/

Av Rebecka - 22 juni 2012 14:51

För att få plats med ytterligare terrarium krävdes ommöblering i vardagsrummet. Tomatgrodorna fick en ny mysig hörna.

 

Nu väntar en ledig plats till det nya terrariet som jag förhoppningsvis snart får hem.

   


/Pakwa/

Av Rebecka - 22 juni 2012 13:44

Waldemar har lyckats att få yngel hos sina Mjölkgrodor. Fyra av de är hittills uppe ur vattnet varav en av dom har blivit av helt med sin svans. Jag tycker det är otroligt spännande och ska följa det här så bra jag bara kan på avstånd. Kanske att någon av de flyttar hem till mig framöver?

   

En stolt mamma :)

   


Pernilla har sedan en tid tillbaka också små grodor hemma. Hennes Klockgrodor parade sig nästan direkt efter att hon fått hem dom. De förökar sig lättare och verkar ha större möjligheter till överlevnad än vad till exempel Mjölkgrodor har. Då inte mina två Klockgrodor har gjort några större ansträngningar till förökning och ingen av de för läten ifrån sig så har jag dragit slutsatsen att jag har två honor. Podde var med all sannolikhet en hane då jag innan han dog hörde ljud ifrån deras akvarium.

I Augusti kommer Pernilla till Kristianstad för att besöka Expo syd. Jag ska då köpa Klockgrodor av henne för att förhoppningsvis kunna få yngel framöver. Fyra stycken blir det troligtvis. Det är kul att ha någonting att se fram emot!


/Pakwa/


Av Rebecka - 22 juni 2012 10:46

R.I.P Alve

Det tog bara ett par timmar så var du borta. Orsakerna kan vara flera men jag tror jag har fått klart för mig några av dom. Det är ledsamt när någon får sätta sitt liv till på grund av någon annans ointresse.

/Pakwa/

Av Rebecka - 21 juni 2012 23:47

Det här är en trevlig hemsida som min bekant Pernillas pojkvän har knåpat ihop. Väl värt ett besök för dig som är intresserad av Klockgrodor!

http://klockgrodor.weebly.com/index.html


/Pakwa/

Av Rebecka - 21 juni 2012 20:31

Igår kväll och idag har jag vid några tillfällen hört ett läte ifrån vardagsrummet. Med hjälp av en video på Youtube har jag lokaliserat lätet till de Storögda trädgrodorna då jag ännu inte lyckats få se någon av de när de fört läte. Jag vet att Enok är en hona och att det endast är hanarna som för läten omkring sig så det är antingen Enalv eller Alve som pratar. Eller kanske båda två? Det är trevligt att lyssna till grodor så de får gärna fortsätta att konversera med varandra.

http://www.youtube.com/watch?v=lKHr7ILeurY&feature=related


/Pakwa/

Av Rebecka - 21 juni 2012 19:29

Idag såg jag att Alves högra öga inte är riktigt okej. Med en grå-blå hinna över ögat verkar han ha mist synen på det. Jag kan självklart inte låta bli att fundera över vad som har inträffat. Ifall det är något medfött fel eller någonting som har hänt honom senare i livet. Idag var första gången som jag fått möjligheten till att få se honom vaken sedan jag fick hem honom så därför vet jag inte ifall hans öga sett ut så tidigare. Jag hoppas och tror dock inte att han ska ha några problem av sin eventuellt nedsatta syn.

 


/Pakwa/

Ovido - Quiz & Flashcards