Pakwa - en galen groda i rullstol

Alla inlägg under mars 2012

Av Rebecka - 20 mars 2012 17:33

Eldon hittade sig en ny sovplats idag, i springan mellan en barkbit och terrarieglaset.


 


/Pakwa/

Av Rebecka - 20 mars 2012 17:19

Korallfingergrodor har ett intressant läte. Det har jag fått lyssna till om kvällarna den senaste tiden. Aston hittar jag oftast vid vattnet numera. Troligtvis är det han som är skyldig till den vackra stämman.


/Pakwa/

Av Rebecka - 18 mars 2012 17:49

Gör man en tatuering så blir det alltid fler framöver, säger många. Jag var inte en av dom utan jag skulle tatuera en groda och sedan vara nöjd. Men nej, grodan utökades med fler detaljer runt omkring.

I veckan besökte jag Tobbe på Wallstreet här i Kristianstad. Jag har klurat en tid på en hel del idéer på motiv som jag delade med mig av till honom. Att teckna är långt ifrån min starka sida så det är en uppgift som jag gärna lämnar över till någon annan. Det finns de som har erbjudit sig att göra ett försök och det är jag mer än tacksam över. Tobbe har fått höra mina idéer, sett bilder och ska också göra sin version. Det blir spännande att få se. I Augusti har jag fått ett par tider hos honom för tatuering. Det är ett bra tag till dess och jag tycker inte om att vänta. Men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge, sägs det ju. Det finns de som vet mina idéer men andra får vänta på resultatet. Men grodtemat följer jag såklart!


I helgen träffade jag på en tjej som otroligt nog också är väldigt fascinerad av grodor. En grodsamlare, precis som jag.

Men det bästa av allt; Hon har en rödögd trädgroda på benet!

 

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 18 mars 2012 17:34

Grodorna äter en himla massa, jag har fått öka mängden mat en hel del på senaste. Pilgiftsgrodornas tungor åker in och ut i en väldig fart och på morgonen håller de sig framme och inväntar ett gäng hoppstjärtar. Det är så kul att sitta och studera dom.

 

Íbland ser jag även sådant som jag inte förväntar mig att få se. När en av Pilgiftsgrodorna gör sitt dagliga behov till exempel.

   


/Pakwa/

Av Rebecka - 18 mars 2012 17:28

 

/Pakwa/ 

 



Av Rebecka - 11 mars 2012 16:58

Hållt i pennan; Laila Sunnegård

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 11 mars 2012 16:55

Hållt i pennan; Laila Sunnegård

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 11 mars 2012 16:16

Det var nu snart en månad sedan Knutte gick bort. Han ligger fortfarande väl bevarad i min frys och jag hoppas på vår och varmare tider snart så att jag kan begrava honom så att vi båda får ett avslut.

Pilgifts-trion har fått flytta in i akvariet. De har växt en del och äter ordentligt.

 

Korallfingergrodorna är fortfarande olika stora men alla tre växer för fullt. De är väldigt matglada och jag har numera börjat att ge dom en del zophobas. Den största av dom, Aston, är snart ikapp Enok i storlek. Aston var endast 2 centimeter då jag fick hem dom så de har växt till sig ordentligt.

 

Enok är lika fin som han alltid har varit. Han har hittat sig en ny favoritplats där jag ofta hittar honom sovandes om dagarna.

 

Mjölkgrodorna har jag inte sett till på ett tag. Det började med att Molly inte dök upp på kvällarna och sedan slutade också Melker att visa sig. Det är väldigt ledsamt att behöva tänka tanken att de har fallit offer för någon av Korallfingergrodornas glupskhet men antagligen är det så. Naturens gång eller Rebeckas klanthet, välj själv. 

Klockgrodorna tillbringar dagarna i vattnet. Så som det ska vara, helt enkelt. 

 

Någon tropikmässa i Malmö i Maj blir det tyvärr inte för min del i år. Mässan krockar med ett annat arrangemang som jag ska delta i där jag är en av huvudpersonerna. Ledsamt, men tropikmässan i Malmö blir antagligen också av i November. Om inte annat så kommer det ju ett 2013 också.

 

/Pakwa/

Ovido - Quiz & Flashcards