Pakwa - en galen groda i rullstol

Alla inlägg den 19 maj 2012

Av Rebecka - 19 maj 2012 17:20

Igår skulle jag köpa syrsor till grodorna. De var slut så jag köpte gräshoppor istället. Jag har aldrig matat grodorna med gräshoppor så jag ville testa. Gräshopporna var väldigt stora så jag tvivlade på att de passade till grodorna men jag köpte med mig fyra stycken som jag släppte in hos Tomatgrodorna. Idag syntes inga av dom till i terrariet så jag tänkte att de hade ätit upp dom. Det hade dom inte. Tre stycken hade tagit sig utanför akvariet, den fjärde har jag inte hittat än. Nu bor de i en petbox tills de ska få komma tillbaka till djuraffären. Gräshoppor är uppenbarligen ingenting för mig när de är i den större storleken.

   


/Pakwa/

Av Rebecka - 19 maj 2012 16:54

 



   

    

    

Av Rebecka - 19 maj 2012 16:40

Förra lördagen åkte jag med safaribåten på Helge å. Att Kristianstad har så vacker natur hade jag ingen aning om. Det är ingenting man märker av inne i centrum där jag mestadels håller till. Det blev en längre utflykt än planerat då båten fastnade i någonting på botten. Vi satt fast i över en timme men sedan bar det iväg igen. Där finns ett rikt fågelliv och kanske en och annan groda? Det var en trevlig dag!

   

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 19 maj 2012 16:31

Ibland behöver ens hår lite förändring. Jag blev blond för att sedan kunna bli grön.

    

 

/Pakwa/


Av Rebecka - 19 maj 2012 16:29

R.I.P Dante

/Pakwa/


Av Rebecka - 19 maj 2012 16:26

R.I.P Plupp

/Pakwa/ 


Av Rebecka - 19 maj 2012 16:06

Det var ett bra tag sedan som jag besökte Tropicstallet så jag tog mig dit för någon vecka sedan. Han som jobbar där är otroligt trevlig så det är kul att åka dit. Han hade en Skäggagam i butiken för tillfället. En ödla hade varit trevligt att ha men en i mindre storlek som tar mindre plats. Det finns ju dock så många olika vackra och intressanta arter så vilken ska man välja?

En slamkrypare, som jag aldrig hört talas om förut, fick följa med mig hem. Den fick bo inne bos Klockgrodorna då de båda arterna är mestadels vattenlevande. Turen varade dock inte speciellt länge. Dagen efter såg jag den simma omkring i vattnet för att helt plötsligt lägga sig helt stilla på sidan. Livet varade inte länge för den och jag förstår inte vad som var fel.

   

 

/Pakwa/

Av Rebecka - 19 maj 2012 15:56

På Kristianstads Zoologiska finns det två vackra papegojor.

   

 

/Pakwa/


Ovido - Quiz & Flashcards